Passage-School

Organisatie

Deze onderwijsvorm bestaat al 15 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een school met ongeveer 70 medewerkers/studenten. 

Passage draait op vrijwilligers die al langer de lessen volgen en de behoefte voelen om mee te helpen om de energie van de Wereld van de Wijsheid te verspreiden, waardoor steeds meer mensen de gelegenheid krijgen om hiermee in contact te komen.

De dagelijkse leiding van de school ligt bij de basisgroep, bestaande uit zes leden. Zij hebben ieder hun eigen werkterrein. De basisgroep wordt bijgestaan door een adviescollege van drie personen. Zij werken in overleg met de leraren die de onderdelen in de taak begeleiden.
Daarnaast zijn er binnen de school een decaan en een conciërge werkzaam, waar men terecht kan met vragen, en zijn er specialisaties zoals financiën, telefonische hulp of energiebehandelingen op afstand.

Er zijn 7 klassen, daarbij heeft iedere klas zijn eigen invulling. Zo vindt u binnen deze school een theaterklas, een praktijkklas, een uitzendklas, een studieklas, een crea-klas, een samenkomstklas en is er een gemengde klas voor medewerkers in het buitenland. 
Deze klassen hebben  allemaal hun eigen sfeer, energie en mogelijkheden. 
De mentor van de klas, begeleidt de activiteiten, stimuleert initiatieven en biedt ondersteuning bij de persoonlijke ontwikkeling. 

Een medewerker komt in een klas waar zijn wezen zich toe aangetrokken voelt en waarin hij bezig wil zijn met het ontdekken en uitvoeren van zijn taak, als onderdeel van zijn leerproces.

De werkzaamheden in de school vormen lesmateriaal voor iedere medewerker, omdat deze niet alleen vanuit het denken, maar vooral in samenwerking met het wezen uitgevoerd moeten worden, zodat ook de energie van de Wereld van de Wijsheid hierin meestroomt.